Karácsonyi sonka

mert szeretteinknek csakis a legjobbat szeretnénk adni!
Sertéshús

A karácsonyi sonka egy tradicionális készítmény, amelyen érződnek térségünk jellegzetes gasztronómiai vonásai.

Karácsonyi sonka

Saját helyi receptjeink alapján és munkatársaink szakértelme által sikerült létrehoznunk egy ünnepi terméket húsüzemünkben. Bemutatjuk Önöknek a Karácsonyi sonkát, az ünnepi asztalok kihagyhatatlan részét!

A Karácsonyi sonka egy tradicionális készítmény, amelyen érződnek térségünk jellegzetes gasztronómiai vonásai. A termék készítéséhez sertéscombot használunk, ami nem haladhatja meg a 7 kilogrammot, hiszen nagyon fontos a mérete az érlelési folyamat során. A termék érlelési folyamata hosszú, körülbelül két hétig tart. Ehhez a procedúrához csak sót és minőségi, frissen őrölt fűszereket használunk. Az érlelést követően a sonkákat rudakra kötözzük és megkezdődik a lassú szárítás. Ezután hideg füstöt használva megfüstöljük őket. A fűrészpor keményfából, például bükkből, tölgyből vagy akár cseresznyéből készül, és a füstölés révén a termék megkapja a házias ízét és jellegét.

100 gramm Karácsonyi sonka elfogyasztása egy felnőtt becsült napi kalóriabevitelének körülbelül 14%-át teszi ki, akinek körülbelül 2000 kalóriára van szüksége naponta. Termékünk 137,7 kilókalóriát, azaz 582 kj energiaértéket tartalmaz. 3,3 g zsírt tartalmaz és 25 g fehérjét. A Karácsonyi sonka füstölt termék.