Blog

Bertis Revista Online - August 2022

Răsfoiește revista online

Gustul tradiției: Clătită uriașă cu cârnați la cuptor

Odată cu pregătirea ingredientelor nu uitați de cuptor, o preîncălzire la 220°C va aduce temperatura ideală de coacere. După care tăiați cârnații în două și crestați-i pe diagonală, astfel încât să se deschidă frumos la copt...

Salamul de iarnă vedetă și pe timp de vară!

La noi în zonă, a existat întotdeauna o mare tradiție (și există și astăzi!) în prepararea mezelurilor de casă și cu siguranță că fiecare familie deține rețeta proprie moștenită de la străbuni. Astfel că, a face tobă, maioș sau leber, caltaboși sau sângerete, cârnați și tot felul de salamuri, este ceva normal pentru gospodăriile noastre. Scopul nostru la Bertis este același, și anume de a reuși rețete și produse, care să ne bucure papilele gustative prin gustul tradițional. Așa s-a născut și ideea salamului nostru de iarnă, pe care vi-l prezentăm în această lună ca și vedeta noastră! Dar de ce vara un salam cu nume de iarnă? Păi haideți să vă dezvăluim secretul...

5+1 MARINADĂ PERFECTĂ

O marinadă delicioasă poate transforma chiar și cea mai simplă carne într-un festin fabulos. O marinadă bună nu este responsabilă doar de frăgezimea cărnii la grătar, ci și de aroma sa bogată.

Noi suntem Bertis - Doru Dumitru

Așa cum am spus mereu, la Bertis oamenii sunt cei care sfințesc locul și mai bine spus, ei sunt esența succesului nostru și a calității produselor noastre. În această lună plină de soare și optimism vă prezentăm un personaj la fel de senin, care după aproape 17 ani la Bertis, uimește mai departe prin fantezie și pricepere dând viață celor mai gustoase mezeluri! Se numește Doru Dumitru și este inginer tehnolog în industria cărnii.

Gustul tradiției: Tocană de linte cu costiță afumată

În primul rând trebuie să știți că, spre deosebire de fasole sau năut, lintea nu are nevoie să stea la înmuiat, astfel că ea se găteşte foarte repede! Așadar, trecem direct la costița afumată, care se taie în felii groase de aproximativ două degete și se fierbe la foc potrivit într-o cratiță mare cu apă la care se adaugă câteva foi de dafin și piper după gust...

Noi suntem Bertis - Katica și Sándor

Faceți cunoștință cu Katalin Kovács și Sándor Csoma, cei care ne vor prezenta secretele departamentului de prelucrare a cărnii de pui!

5+1 SFATURI UTILE PENTRU GRĂTAR

În sfârșit a sosit vremea frumoasă și e timpul pentru un grătar bun! Pentru mulți dintre noi poate doar în grădină, pentru alții neaparat în natură, dar țelul este comun: bucuria unui ospăț la grătar. De fapt „grătarul” este una dintre cele mai populare activităţi sociale în aer liber! Dar pentru ca acesta să fie cât mai gustos, vă oferim câteva sfaturi şi idei utile, pe care ar trebui să le urmaţi ca acțiunea să se termine cu succes!

Noi suntem Bertis - Ferenc și László

Dacă luna trecută vă prezentam doi dintre colegii noștri de la Bertikris din cadrul secției de dezosare, luna aceasta continuăm pe linia procesului de producție și, cu mândrie, vă prezentăm doi colegi de la secția de preparare.

Noi suntem Bertis - István și Zoltán

Precum un episod gen “Matrix” așa începem și noi prezentarea personajelor noastre din această lună, și o facem cu intenție căci de data aceasta intrăm pe teritoriul Bertikrisului și al producției de carne, secția dezosare. Condițiile de lucru aici respectă un standard ridicat de protecție și igienă iar în hala de producție totul arată ca într-un scenariu Matrix! Așadar vă introducem în locul unde începe totul! Aici este prima stație importantă de pregatire, tranșare și dezosare a cărnii care mai târziu se transformă în materie primă pentru mezelurile gustoase sau efectiv devine carnea proaspătă pentru grill! Este un loc unde lamele cuțitelor sclipesc iar sunetul pare înfricoșător, dar atmosfera în care oamenii lucrează aici contrazice total acest film!