“Meleté, castelul de muzică fermecat” - sesiune de dezvoltare a copiilor prin intermediul muzicii

| de Blogger | în categoria Evenimente

„Meleté, castelul de muzică fermecat” a reprezentat o serie de programe, care s-a adresat în primul rând pedagogilor. Programul le-a oferit acestora o alternativă prin care își pot folosi cunoștințele generale din domeniul muzicii, în munca de zi cu zi, pentru dezvoltarea spiritului și psihicului copiilor. În același timp, acest proiect a oferit oportunitatea părinților și pedagogilor să vadă concret procesul de pregătire și derulare a acestor metode simple și creative.

_dsc5167

Proiectul „Meleté, castelul de muzică fermecat” s-a născut prin sprijinul Universității de Arte Zürich (Zürcher Hochschule der Künste) și asociația AVINA (Elveția) și mulțumită bursei primite prin intermediul lui Salat-Zakariás Soma. Scopul proiectului finanțat de „ZHdK-AVINA Projektfonds” a fost ca profesorul de muzică Salat-Zakariás Soma și colega acestuia Sara Franchin, amândoi studenți masteranzi ai Universității de Arte Zürich, să ofere o serie de activități de educație muzicală copiilor din grădinițele și școlile primare din Sfântu Gheorghe în Muzeul Național Secuiesc între 16 și 22 octombrie 2016.

În cadrul programului profesorii au asigurat instrumentele muzicale și adiționale, pe care le-au adus din Elveția. Profesorii Salat-Zakariás Soma și Sara Franchini au donat aceste instrumente în valoare de 3000 de euro muzeului, deci implicit copiilor din Sfântu Gheorghe. O parte din instrumente a fost asigurată prin proiect, iar cealaltă parte a fost constituită din diferite donații strânse în școlile din Elveția.

Scopul proiectului a fost să facă cunoscută în Ardeal, în rândul copiilor și profesorilor, educația muzicală elementară din țările vorbitoare de limba germană, care ulterior se bucură de un succes răsunător (“Elementare Musikerziehung”). Locul ideal pentru desfășurarea proiectului „Meleté, castelul de muzică fermecat” a fost Muzeul Național Secuiesc, întrucât este deschis și disponibil pentru toate școlile, grădinițele și comunitățile de copii.

img_6406

Instruirea muzicală a fost destinată atât copiilor cât și adulților, deoarece aceasta ajută și formează abilitățile muzicale ale fiecărui participant indiferent de vârstă.

În cadrul proiectului de o săptămână, aproximativ 20 de copii de la grădiniță, 20 de elevi de la liceul de muzică, precum și profesorii au putut face cunoștință cu instrumentele muzicale și s-au putut familiariza cu metoda. Pentru cererile adiționale formatorii sunt disponibili să asigure o instruire continuă, în concordanță cu posibilitățile lor, tuturor profesorilor care își doresc să utilizeze aceste metode de bază importante de dezvoltarea și formarea a individului în munca lor.

Galerie foto

Comentarii

Nu sunt comentarii.

    Comentariul Dvs.

    Istoric