„În fiecare zi se întâmplă ceva bun...“

| de Blogger | în categoria Reflector
dosa-laszlo

În mijloc de toamnă, rubrica noastră „20 de ani la Bertis“ vă prezintă un nou personaj care este parte din povestea noastră și suntem extrem de mândri să-l avem alături de noi! Este vorba despre Dosa László, directorul nostru de producție din cadrul Bertikris, dar și omul din „spatele“ brutăriei, sau poate și mai simplu, Paci – rockerul cu părul lung și privirea directă. Din start vrem să îi mulțumim pentru dăruirea și felul lui de a fi, pentru activitatea din cadrul firmei noastre și ne dorim să fie în continuare alături de noi încă cel puțin 20 de ani. Așadar, vă poftim la interviu... iar pentru că Paci este un om extrem de direct, căruia nu-i plac deloc ocolișurile, intrăm direct în subiect: 5 întrebări – 5 răspunsuri!

Ce înseamnă pentru tine locul de muncă și acest jubileu de 20 de ani la Bertis?

Aș spune... mulțumire, stabilitate, bucurie și mândrie că lucrez aici și că fac parte din această echipă, din această stare de fapt, pentru că Bertis înseamnă pentru mine un „tot“! Și, dacă mă gândesc în spate, îmi dau seama că a jucat în viața mea un rol foarte mare, poate că într-un fel m-a modelat! Am învățat multe în acești 20 de ani... aș spune că chiar și politicienii, de exemplu, ar avea de învățat pe un astfel de drum! Eu, pe de altă parte, sunt același și asta o știu toți cei care mă cunosc. Iar la Bertis, este adevărat, am avut numai de câștigat! De aceea știu că mi-a influențat viața în toate aspectele și sentimentul de mândrie vine tot de aici...

Ai o mică întâmplare din trecut, care te-a marcat sau de care îți aduci aminte și astăzi cu plăcere?

Acum că mă întrebi, și dacă mă gândesc bine la evoluția noastră, a colegilor și a tuturor celor cu care împreună alcătuim această familie Bertis, au fost de-a lungul timpului mai multe! Ce îmi vine însă în cap acum este o întâmplare cu o doamnă mai în vârstă, care s-a prezentat la un interviu de muncă la Bertikris, în producție. Mi-aduc aminte că mai avea numai vreo 3 ani până la pensie și a zis că are mare nevoie de acest loc de muncă ca să poată ajunge la perioada de pensionare. Am spus atunci că suntem de acord să o luăm, dar cu o condiție și anume, ca după 3 ani să discutăm sincer dacă Bertisul a fost o opțiune bună. Doamna respectivă a plecat ceva mai repede din păcate, pe motiv de boală, dar discuția cu ea nu o voi uita niciodată: îi părea foarte rău că trebuia să plece și cu lacrimi în ochi ne-a spus că și-ar fi dorit să lucreze de mai demult la noi! Aș spune: o amintire pozitivă și de suflet!

Haide să ajungem în prezent... pentru că azi ești director de producție și ești responsabil pentru două direcții importante în Bertis și, mai mult decât atât, ai grijă de aproape 200 de colegi cu care îți împarți ziua. Cum e?

E bine, căci eu zic că în fiecare zi se întâmplă ceva bun! Toți suntem aici, indiferent că vorbesc despre producție sau brutărie, pentru același scop. Iar dacă iubești ceea ce faci și locul de muncă este un climat de familie, în care poți să-ți zici părerea și ești băgat în seamă, atunci rezultatele noastre nu pot fi decât de calitate. Tot ce producem este ca și cum am produce pentru noi! De aceea, pentru mine fiecare om și coleg este important indiferent de poziția lui. Fiecare este parte din acest puzzle: și cel care face curat, și cel care amestecă ingredientele sau împachetează produsul. Eu încerc să-i aduc pe oameni împreună, căci asta consider important! Este adevărat că în fiecare zi sunt și multe probleme, dar dacă sunt probleme, atunci înseamnă că avem de lucru, nu? Noi încercam mereu împreună să găsim soluții și de cele mai multe ori colegii mei au ideile lor proprii. Asta îmi place, fiecare dintre ei contribuie nu numai fizic! Așa că le mulțumesc din suflet colegilor de la Bertikris pentru susținerea lor totală, căci în acest fel pot să coordonez și brutăria. Sentimentul de „împreună“ se întâmplă datorită nouă tuturor!

Și la final să ne întoarcem în timp, acum 20 de ani... Cum a început de fapt povestea ta la Bertis?

Când, la începutul începuturilor? Când la Bertis lucram doar patru oameni și toți făceam tot ce trebuia făcut? Da, mi-aduc aminte că se căutau oameni noi, forțe proaspete și, la recomandarea unui prieten, m-am prezentat și eu la Bertis. În prima discuție cu șeful meu, Dl. Berszány, l-am întrebat dacă vrea pe cineva care muncește ca lumea indiferent de cum arată și cum se îmbracă. El mi-a răspuns că omul contează și totul e în regulă! Așa că am început și am lucrat vreo câțiva ani buni la congelator, trecând treptat prin mai multe etape. Și toate aceste etape au fost pentru mine constructive.

Ce îți dorești în continuare?

Sănătate și iar sănătate! La loto nu mă interesează să câștig, căci nu joc, iar noroc am avut deja... În rest, îmi doresc ca din 200 de colegi să ajung să am 600 și cu asta am spus totul! Mulțumesc!

Comentarii

Nu sunt comentarii.

    Comentariul Dvs.

    Istoric