Noi suntem Bertis - Doru Dumitru

| de Captain Bertis | în categoria Reflector


Mezelurile Bertis sunt toate parte din inima mea!
- un interviu gustos cu Doru Dumitru, creatorul salamului secuiesc!

Așa cum am spus mereu, la Bertis oamenii sunt cei care sfințesc locul și mai bine spus, ei sunt esența succesului nostru și a calității produselor noastre. În această lună plină de soare și optimism vă prezentăm un personaj la fel de senin, care după aproape 17 ani la Bertis, uimește mai departe prin fantezie și pricepere dând viață celor mai gustoase mezeluri! Se numește Doru Dumitru și este inginer tehnolog în industria cărnii. Într-un limbaj familial el este simplu Doru, cel care creează rețetele produselor noastre, cel care dă gust poveștilor Bertis. Și ca să intrăm și mai adânc în frigider, trebuie să mai menționăm că Doru este „creatorul“ celebrului salam secuiesc și al cârnaților cu cașcaval... După cum chiar el spune și îl cităm aici: „100 % din produse sunt creeate de mine și sunt precum și copiii mei.“

Mulțumim Doru, că ne oferi posibilitatea prin acest interviu să cunoaștem povestea ta și detaliile picante din „bucătăria fermecată de rețete“. Așadar, începem cu cifre: sunt 20 de ani de Bertikris, iar tu ești omul care a creat în toți acești ani cele mai gustoase produse! Te rugăm să ne spui cum ai caracteriza locul tău de muncă la Bertis?
Ceea ce fac eu la Bertis are legătură cu tot, este un proces complex. Munca este împărțită între colegi și așa că, atunci când mă gândesc la noi, mă gândesc ca la un tot! Cuvintele care pot exprima cel mai bine această caracterizare sunt pentru mine: afinitate, etică, profesionalism și corectitudine față de clienții noștri. Și o să încep în ordine inversă, corectitudinea și încrederea față de clienți este demonstrată prin produsele noastre de calitate, prin faptul că toți angajații noștri sunt specializați și școliți, deci știu despre ce este vorba. Afinitatea vine din pozitivismul nostru, venim la muncă cu dorință pentru că ne place ceea ce facem.

Mergand pe firul producției, cum te simți ca „tăticul“ salamului secuiesc? Care este povestea picantă a rețetelor tale?
Mereu primesc întrebarea, care produs îmi place mai mult... Nu voi putea niciodată să mă refer doar la unul dintre ele, sunt tare mâdru de salamul secuiesc, de șunca de Paști sau de cârnații Pista Bá - cârnați premiați, și sunt atât de multe, dar toate au în ele o parte din inima mea. De la bun început înțelegerea noastră a fost precum un principiu de viață, și anume am spus că trebuie să facem rețetele și produsele noastre ca pentru noi, ca pentru copiii noștri și să le putem savura cu plăcere. Așadar, la mine copiii mei sunt criticii și degustătorii rețetelor noastre. Le pun pe masă creațiile și ei cu gustul lor fin, inocent și sincer mă uimesc de fiecare dată. Aceasta este dovada de încrederea pentru clienții noștri, când faci totul ca pentru tine nu ai cum să dai greș. Bineînțeles, că un produs bun este făcut după o rețetă bună. Totul începe însă cu o carne de calitate, iar noi am preferat să nu facem niciodată rabat la achiziția cărnii. Am plătit de multe ori mai scump, dar asta face diferența și de aceea suntem Bertis! Pe lângă carnea de calitate, trebuie să mai spun clar, că noi nu folosim niciodată substituenți sau înlocuitori. Acest fapt face ca produsele noastre să aparțină unei alte clase de calitate și anume o clasă superioară. Revenind la rețetă, aceasta respectă neaparat specificul zonei și pendulăm între tradiție și acuratețea gustului, adică avem produse, care sunt făcute după produse tradiționale de casă și prin metode originale de afumare sau avem produse inventate cu totul, dar și aici respectăm oamenii și zona noastră. De fapt identificarea clienților noștri se contopește cu cea a produselor noastre!

Ce îți place cel mai mult la munca ta?
Îmi place totul... Mai ales cum mă simt, îmi place dedicarea și dragostea cu care noi cu toții aici la Bertis lucrăm. Se simte o responsabilitate comună și cred că pot spune că suntem o familie. Îmi place această atitudine precum a bunicii mele... atunci când ne făcea mâncare indiferent ce ne gătea, nouă ne plăcea totul. Așa facem și noi la Bertis, iar clienții noștri simt asta! Eu și colegii mei facem produse sigure, sănătoase, pentru că una dintre priorități este igiena și siguranța. Produsele cărora le dăm viață sunt produse cu valoare nutritivă ridicată, iar faptul că le pregătim precum bunica, adică cu dragoste și ingrediente naturale, îmi dă satisfacție maximă! Și mai am o mândrie, atunci când văd cum colegii mei sunt primii care cumpără produsele noastre direct din fabrică, pe care le duc acasă punându-le pe masa familiei lor... Este vorba despre încredere și este fantastic să știi, că ea există la noi la Bertis!

Comentarii

Nu sunt comentarii.

    Comentariul Dvs.

    Istoric