Parada Cârnaților Ediția XV

| de Blogger | în categoria Evenimente

Cea de-a 15-a ediție a Paradei Cârnaților a fost organizată de către Consiliul Județean Covasna, Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Covasna, ASIMCOV (Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii din județul Covasna) și SVESZ (Asociația Unităților de Alimentație Publică Sfântu Gheorghe).

Tamás Sándor, președintele consiliului județean, consideră că anul acesta s-a făcut un pas major în ceea ce privește calitatea festivalului, observându-se o dezvoltare armonioasă și continuă. Programele au generat o atmosferă plăcută și s-au bucurat de entuziasmul publicului larg și nici măcar vremea mohorâtă nu a reprezentat un impediment pentru echipele participante și musafirii festivalului. Reușita festivalului se poate sublinia prin concursul de preparat cârnați la care au participat 70 de echipe. Anul acesta a adus și noutăți pentru festival: bucate speciale și un concurs destinat cârnaților pregătiți din carne de vânat. Transmitem și prin această cale felicitările noastre echipei Muzeului Cinegetic din Ținutul Secuiesc care, sub coordonarea lui Demeter János, a câștigat titlul pentru cel mai bun cârnat.

Posibilitatea de a fi sponsorii principali ai evenimentului a reprezentat o adevărată onoare pentru noi și sperăm că anul viitor vom putea retrăi această experiență. Concomitent cu activitatea de sponsorizare, ne-am concentrat atenția asupra evidențierii nivelului evenimentului prin pregătirea celui mai subțire și lung cârnat din țară.

kep-1

Pe întregul parcurs al evenimentului am servit bucate cu arome tradiționale participanților, cărora le-am pregătit cei mai gustoși cârnați, slănină, dar și 4000 de bucăți de sarmale.

kep-2

Concursul de preparat cârnați se mândrește cu 72 de echipe și concursul sarmalelor cu 12 echipe înscrise, iar noi suntem onorați de bucuria de a furniza carnea din care au lucrat concurenții. În cadrul concursului au luat naștere combinații speciale de arome, dar și în ceea ce privește decorațiunile de pe mese: arici din cârnați și varză, gard din cârnați împletiți, căsuță din slănină acoperită cu felii de cârnați, fântână din cârnați, castel din cârnați, trenulețul din Comandău și bușteni de cârnați. Juriul a avut o sarcină dificilă în elaborarea rezultatelor, întrucât fiecare preparat a fost deosebit de bun. Noi am găsit aceea specialitate care, începând de acum, va îmbogăți gama noastră de produse: cârnatul realizat după rețeta echipei formate din copiii bucătari diagnosticați cu diabet și care a acumulat cele mai multe puncte. Acest preparat va fi comercializat anul acesta și anul viitor în magazinele noastre.

A fost o experiență memorabilă și am luat ceva și pentru drum: o diplomă de recunoaștere pentru compania noastră, pentru activitatea excelentă din cei 25 de existență din industria economică, alimentară și de restaurante prin care am contribuit substanțial la dezvoltarea economiei locale.

kep-3

Mai multe fotografii și informații despre eveniment: www.facebook.com/kolbaszparade

Comentarii

Nu sunt comentarii.

    Comentariul Dvs.

    Istoric