“Meleté, az elvarázsolt zenekastély” - fejlesztő zenei foglalkozássorozat gyerekek számára

| szerző: Blogger | Események kategóriában

A “Meleté, az elvarázsolt zenekastély” egy olyan programsorozat volt, mely elsősorban a pedagógusokat szólította meg, alternatívát nyújtva számukra ahhoz, hogy mindennapi munkájukban felhasználjanak bizonyos zenei alapismereteket a változatos, kellemes és a gyerekek lelki és szellemi fejlődésében igen fontos "segédeszköz", a zene segítségével. Ugyanakkor, ez a bevezető projekt lehetőséget adott arra, hogy a szülők és a pedagógusok konkrétan lássák azokat az egyszerű, kreatív és igen könnyen elsajátítható módszereket és eljárásokat, amelyek ebben segítenek.

_dsc5167

A „Meleté és Az Elvarázsolt Zenekastély” című projekt a Zürichi Művészeti Egyetem (Zürcher Hochschule der Künste) és az “AVINA” Alapítvány (Svájc) támogatásával jött létre, a Salat-Zakariás Soma által megpályázott ösztöndíjnak köszönhetően. A “ZHdK-AVINA Projektfonds” által finanszírozott projekt célja az, hogy Salat-Zakariás Soma és zenepedagógus kollégája, Sara Franchini – mindketten a Zürichi Művészeti Egyetem mesteris diákjai – sepsiszentgyörgyi óvodás és kisiskolás gyerekek számára fejlesztő zenei foglalkozássorozatot tartottak a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumban, 2016. október 16-22 között.

A foglalkozás-sorozat keretében az oktatók biztosították a játékos fejlesztő eszközöket és hangszereket, amelyeket Svájcból hoztak magukkal. Ezeket a hangszereket az oktatók, Salat-Zakariás Soma és Sara Franchini a Múzeumnak, és ezáltal a sepsiszentgyörgyi gyerekeknek adományozzák mintegy 3000 Euró értékben. A hangszereket részben a pályázat keretéből biztosították, részben további adományokból gyűjtötték össze különböző svájci iskolákból.

A projekt célja, hogy Erdélyben is megismerjék a gyerekek és az oktatók a német nyelvterületen elterjedt és újabban nagy sikernek örvendő alapfokú zenei oktatást (“Elementare Musikerziehung”). A “Meleté és Az Elvarázsolt Zenekastély” című projekt legmegfelelőbb helyszíne Sepsiszentgyörgyön a Székely Nemzeti Múzeum, amely minden iskola, óvoda és gyerekközösség előtt nyitott és elérhető.

img_6406

A zenei alapképzés kicsiknek és nagyoknak is egyaránt szólt, kortól függetlenül csíszolja, segíti minden résztvevő és érdeklődő zenei készségeit.

Az egyhetes projekt keretén belül hozzávetőlegesen 20 óvodás és 20 zeneiskolás gyerek valamint pedagógusaik ismerkedhettek meg a hangszerekkel és a módszerrel. A további igényeknek megfelelően az oktatók készek biztosítani a folyamatos képzést, lehetőségeik szerint segítséget nyújtani minden pedagógusnak, aki a munkájába be szeretné építeni az egyéniségformálás ezen igen fontos és egyszerűen elérhető módszereit, alapfoglalkozásait.

Fotógaléria

Hozzászólások

Nincsenek hozzászólások.

    Az Ön hozzászólása

    Előzmények