Mi vagyunk a Bertis - Ferentz Péter

| szerző: Captain Bertis | Reflektorfényben kategóriában

Mi vagyunk a Bertis – „A Bertis segített abban, hogy felnőjek és egy igazi ember legyek!”

Az ősz utolsó hónapjában, amikor odakint reggelente már leszáll a köd, az eső és a szél pedig a hideg idő közeledtét hirdeti, szeretettel meghívjuk Önöket, hogy fedezzék fel egy olyan kollégánk történetét, akire büszkék vagyunk, és aki – joggal – élet- és karrierpélda lehet bármelyikünk számára. A neve: Ferentz Péter és 33 éves. Közel 10 évvel ezelőtt csatlakozott a Bertis csapatához, és a Bertis üzleteiben kezdett árukihordóként dolgozni. Ma ő vezeti Solymosi Lászlóval közösen a hálózatunk 13 üzletének irányítását! Felkértük Pétert egy rövid interjúra, hogy megtudjuk, milyen elszántsággal végzi a munkáját, és mit jelent számára a karrierje.

Péter, 33 éves vagy, és már annyi minden történt veled... Mi a sikered titka? Mit kell tudniuk azoknak a fiataloknak, akik a te nyomdokaidba szeretnének lépni?

– Azt mondanám, hogy ez a kemény munka és az áldozatvállalás kombinációja, keverve a pontossággal, az őszinteséggel, a hitelességgel és a megbízhatósággal. Ezek nélkül nem hiszem, hogy bárki is sikeres lehet! De leginkább azt mondanám, hogy talán még mindig a hajlandóság a legfontosabb. Kezdettől fogva független akartam lenni és fontosnak tartottam a fejlődést! Ez volt az én elképzelésem, bár voltak dolgok, amiket még nem tudtam. Ha hajlandó vagy tanulni, bármit megtehetsz! Én azt mondom, hogy aki hajlandó a szabadidejét a munkára és az új dolgok megtanulására fordítani, az biztosan sikeres lesz. Ha adhatnék egy tanácsot a pályájuk elején állóknak, az az lenne, hogy legyenek céljaik... Világosan meghatározott célokra van szükséged, világos határidőkkel, tudnod kell, hogy miért csinálod azt, amit csinálsz, mert csak így fogod elérni ezeket a célokat.

Milyen volt nálad a pályakezdés, milyen feladatokat láttál el?

– Sofőrként kezdtem a pályafutásomat, ami majdnem három évig tartott, aztán a dolgok felgyorsultak. Először a cég központi raktárának vezetője lettem, majd egy cukraszlabort vezettem, később egy Bertis üzletet vezettem, most pedig Solymosi Laszló kollégámmal együtt szervezzük és irányítjuk mind a 13 Bertis üzletet. Minden beosztásban és munkakörben valami újat kellett tanulnom, de ez kihívást jelentett számomra, emiatt élveztem. Természetesen a Bertisnél uralkodó légkör nagyon ösztönzően hatott rám. A Bertis egy nagy család, amelynek mindannyian részesei vagyunk. Itt mindenki számíthat a kollégákra és a kölcsönösség jellemzi ezeket a kapcsolatokat! Amikor a Bertis csapatának tagjává válsz, sokkal többet kapsz, mint munkát, fizetést vagy képzést. Sokkal többre jutsz, mert támogatást kapsz a kollégáidtól, akik sokat segítenek a munkádban. Tehát számomra ez a természetesség vagy a normalitás kérdése volt, emiatt dolgoztam és dolgozom továbbra is elszántan, dolgozom anélkül, hogy az órára néznék, mert szeretem, amit csinálok! És ha lehetőséget kapsz a fejlődésre, akkor élned kell vele! Mindig is kihasználtam minden lehetőséget, hogy új dolgokat tanuljak, legyen szó akár tanfolyamokról, akár a mindennapi életben előforduló helyzetekről, amelyekből tanulhattam. Egy mondatban: a Bertis segített abban, hogy igazából felnőjek és igazi ember legyek!

Hogyan látod a Bertist és a munkádat?

– Azt hiszem, a legfontosabb dolog, ami megkülönböztet minket egy nagy multinacionális vállalattól vagy egy nagy bevásárlóközponttól, az az emberi kapcsolatokra fektetett hangsúly). Mert mi tényleg beszélgetünk az ügyfeleinkkel, meghallgatjuk az igényeiket, kedvesen szolgáljuk ki őket, és szerintem ez a sikerünk kulcsa! Vannak ügyfeleink, akik minden nap visszatérnek hozzánk, ami azt mutatja, hogy elégedettek azzal, amit kínálunk. Úgy vélem, hogy termékeink mára emblematikus családi márkává váltak számukra. A minőségről és a kiszolgálás módjáról ezt egyaránt elmondhatjuk . Ez erősíti meg a Bertisbe vetett bizalmat. Ha egy vásárló bejön az üzletbe, és látja, hogy jó hangulatban vagyunk, hogy a személyzet mosolyog, és hogy pontosan azzal szolgáljuk ki, amit szeretne, akkor biztosan vissza fog még térni hozzánk. Ez az egyik erősségünk! Ami a munkámat illeti, az kapcsolódik mindahhoz, amit itt elmondtam, a célunkhoz... minden, ami az üzletekkel kapcsolatos szervezést illeti – legyen szó áruról, személyzetről, adminisztrációról, tisztaságról, elemzésről és statisztikai jelentésekről – szintén a cél része. És az ügyfelek visszajelzései bizonyítják, hogy milyen jól dolgoztunk!

Hozzászólások

Nincsenek hozzászólások.

    Az Ön hozzászólása

    Előzmények