2021 legkedvesebb emlékei

| szerző: Blogger | Események kategóriában

A december nemcsak az "ajándékok hónapja", hanem a kedves gesztusok hónapja is. A téli történetek mindig a legjobbak... mert a kedvesség és a szép gondolatok találkoznak bennük, és mindig jól végződnek. Az emberek nyitottabbá és melegebbé válnak ilyenkor, tetteikkel kedvességgel és adakozással tesznek boldoggá másokat.

A 2021-es évet sajnos ismét a globális egészségügyi kérdés uralta, amely anélkül, hogy mi beavatkozhatnánk, megváltoztatja és másképp alakítja az életünket. Akár tetszik, akár nem, el kell fogadnunk, hogy finoman szólva is furcsa időket élünk, és hogy a helyzet, amelyen mindannyian átmegyünk, diktálja a tempót. Mi a Bertis-nél azonban nem akarunk változtatni gondolkodásmódunkon, és továbbra is arra törekszünk, hogy ott legyünk jelen, ahol az ügyfeleinknek szükségük van ránk! Tudjuk, hogy ennek nem csak az üzleteinkben és egységeinkben kell megvalósulnia, mert számunkra a társadalmi szerepvállalás, a városunk és, ahol élünk, ugyanolyan fontos, mint az elkötelezettség, amellyel termékeinket előállítjuk. Ezért próbáltunk idén is részt venni különböző társadalmi akciókban. Most decemberben Önökkel együtt szeretnénk felidézni néhány emlékezetes pillanatot 2021-ből, melyekre nagyon büszkék vagyunk.

Az év havon és sílécen kezdődött, ugyanis idén márciusban részt vettünk városunk kis síelőinek támogatásában. Olyan gyerekek támogatásában, akik mindig bátran képviselnek minket a síléceken való küzdelemben. A sepsiszentgyörgyi Sport-All Ski Racing csapat kis síelői két helyszínen is bizonyították tudásukat, mégpedig a Predeal-on rendezett Rossignol Kupán és a Hargitafürdőn megrendezett Szereda Kupán.

ski

Két hónappal később, május 29-én, ezúttal Lisznyóban örülhettünk együtt két nagyszerű hölggyel, Prázsmári Arankával a lisznyói Református Egyházközségtől és Gál Adél lelkésznővel, akiknek nagyszerű ötlete támadt, hogy szervezzenek egy gyermeknapi rendezvényt Lisznyóban. A gyerekek nagyon örültek a meglepetéseknek, és nagy büszkeség volt számunkra, hogy ismét egy rendkívüli ötletet támogathattunk.

Ezt követően kulturális rendezvények sora következett, amelyek 2021 nyarán a főszerepet játszották, igaz idén egy kicsit csendesebben. Mivel a kultúra és az oktatás mindig is két rendkívül fontos alap pillérét képezte a Kovászna megyei értékrendszernek, azonnal pozitívan reagáltunk arra, hogy támogatóként részt vegyünk a Csomakőrösön megrendezett "Kőrösi Csoma Sándor Napokon".

Ezt a társadalmi felelősségvállalásra való késztetést éreztük az Evangelizációs héten is, ami Sepsiszentgyörgyön került megrendezésre a családok évében.

Júliusban a Berde Áron Közgazdasági Szakközépiskola érettségi előtti szakmai vizsgán is jelen voltunk. A vizsga a tanári kar és az iskolát támogató cégek képviselői előtt történt, így a szakácsosztály diákjai közvetlenül a Bertis termelésből biztosított friss alapanyagokból készítették a menüt, amelyet a pincérek felszolgáltak az oktatóknak, a támogatóknak és a vendégeknek. Nagy öröm volt számunkra, hogy megcsodálhattuk a fiatal szakácsok ügyességét és fantáziáját, valamint a leendő pincérek elhivatottságát, amellyel lenyűgözték a közönséget.

Idén is minőségi felvágottakkal felszerelkezve vártuk a táborozási szezont. Jobban mondva, igazából nem táboroztunk, de a szörcsei Református Egyházközség által szervezett veresvízi tábor gyermekeinek küldtünk egy tartalmas csomagot. A tábor mottója: "A család a társadalom alapja"! Ősszel nemcsak a helyszín, hanem a tábor is változott, így nagy örömmel vettünk részt a csíkszeredai Sapientia Egyetem "Gólyatáborában", a gólyák beavatásán.

Egy másik különleges élmény volt számunkra Erdély legnagyobb és egyedülálló élőzenei produkciójának, az ''István, a király'' című rockopera székely változatának támogatása, amely itt, Sepsiszentgyörgyön került megrendezésre. A produkció egyediségének záloga abból ered, hogy kizárólag székelyföldi színészek és szervezők közös munkájából jött létre az előadás. Kiemelkedő lelkesedéssel támogattuk ezt az eredeti ötletet.

A sporthoz visszatérvén, a sepsiszentgyörgyi Ciprian Sportklub által szervezett 11. Sprint Úszó Kupa támogatásában is aktívan részt vettünk. A kupa a Sepsi Rekreatív 50 méteres olimpiai medencéjében került megrendezésre.

20210705230223

Ezt követően a vízből egyenesen nyeregbe pattantunk, azaz a Regionális Díjugrató Bajnokságon, a Székelyföldi Regionális Kupán szurkoltunk a fiatal lovasoknak! Ugyanakkor nagyon büszkék voltunk arra is, hogy hozzájárulhattunk a következő lovasgeneráció oktatásához, és kivehettük a részünket a lovassport támogatásából a régiónkban.

img_2473 (1)

>

Szeptemberben három napra városunkba érkeztek a sportolók, Európa minden részéről, hogy részt vegyenek egy olyan eseményen, amely egyre inkább Sepsiszentgyörgy egyik jelképévé válik, ha a sportról beszélünk. A sepsiszentgyörgyi Sportnapok 14. kiadása sikerekben gazdagon zajlott le, és bizonyította a összetartás lényegességét az általunk oly fontosnak tartott társadalmi szerepvállalásban.

sport2

Számunkra ezek a pillanatok lehetőséget adnak arra, hogy mindig megmutassuk, hogy a közösségért tevékenykedünk, tiszteljük az elkötelezettséget, az odaadást, a törekvést, arra, hogy jobbak legyünk, és az erőt, amelyet az év során egy egységként tanúsítottunk. Köszönjük ezeket a 2021-es csodás élményeket és emlékeket, amelyek örökre megmaradnak a Bertis családi albumunkban!

Hozzászólások

Nincsenek hozzászólások.

    Az Ön hozzászólása

    Előzmények