Évforduló – 20 éve a Bertisért

Szeretnénk, ha olvasóink megismernék a Bertis világát. Az odaadást és a tudást, amellyel fejlesztjük és újítjuk termékeink ízvilágát mind az itt dolgozó emberek teszik lehetővé. Az itt dolgozó embereknek köszönhetjük termékeink és szolgáltatásaink minőségét, ők teszik egésszé a Bertis családot.

Ebben a hónapban lesz húsz éve, hogy a Bertis egyik első munkatársa elkezdte karrierjét nálunk. Az egész 2001-ben kezdődött, amikor még csak 17-18 munkatárssal rendelkezett a Bertis. Kezdetben a raktárban, majd kiszállítóként, utána értékesítőként, majd kitartó munkájának köszönhetően kereskedelmi igazgatóként segítette és segíti a Bertis működését. Klozer Ferenc igazán kerek évfordulót ünnepel ebben a hónapban, hiszen 20 éve dolgozik a Bertisnél. Amit mondhatunk úgy is, hogy egy életet jelent. Ferenc ma is ugyanolyan odaadással végzi munkáját mint 20 éve!  Az évforduló alkalmából három kérdéssel fordultunk Klozer Ferenchez.

Mit jelent ennyi időt tölteni egy helyen és hogyan indult az egész?

„Számomra ezek az évek megvalósítást, boldogságot, bizalmat, tapasztalatot, kihívásokat és fejlődést jelentenek! A fejlődés alatt egyaránt értem személyes fejlődésemet, valamint a Bertis cégcsoport fejlődését. Az igazság az, hogy mindig is szerettem emberekkel dolgozni, kommunikálni, alkudozni, vásárolni és eladni…  amit ma is csinálok munkám során, természetesen  egy jól működő rendszerben. Jó érzéssel tölt el ha visszatekintek az elmúlt évekre, szép évek voltak, és nem bántam meg semmit!  Szerintem az a legfontosabb egy szakmában, hogy szeresd amit csinálsz és akkor odaadással csinálod. A Bertis előtt is a kereskedelemben dolgoztam, tehát már ráéreztem a kereskedelem ízére!  Hetente vásároltunk a Bertistől, akkoriban még a Mező utcából és akkor ismertem meg Berszány Tibort, aki felajánlotta, hogy Bertisnél dolgozzak. Elfogadtam, így indult minden. Szeretném, hogy ha az új kollégák, akik most kezdenek megértenék, hogy mi itt olyanok vagyunk, mint egy család, ahol mindenkinek megvan a lehetősége, hogy hozzájáruljon a Bertis fejlődéséhez és megvalósítsa saját álmait. Ha hiszel abban, amit csinálsz és támogatnak az utadon, akkor az eredmény biztos pozitív lesz. Megtanultam az elmúlt 20 évben, hogy mindez lehetséges!”

A Bertis manapság egy ismert márka, és nem csak Sepsiszentgyörgyön és Kovászna megyében! Sokan szeretik a Bertis termékek minőségét és hagyományos ízét. Sokan Önök közül jártak már valamelyik Bertis egységben, de kevesen tudják, hogy mi történik a kulisszák mögött. Ezért szeretném megkérdezni, hogyan telik egy munkanap a Bertisnél?

„Minden munkanapot hat órakor kezdek, szeretek megbizonyosodni arról, hogy minden jól indul. Hiszem, hogy minden nap a kezdet a legfontosabb! Mint kereskedelmi igazgató koordinálnom kell a teljes kereskedelmi aktivitást, amely több részből áll. Gyűlések, megbeszélések, telefonálások és nem utolsó sorban kollégák között telik minden nap. Minden nap járok a raktárban koordinálom az áru mozgását, a szállítást és ajánlatokat készítek és sok minden mást is. Lehet, hogy rutinosnak hangzik, de nem az, minden nap más, mindig valami más történik. A termékeink különbözőek, az ügyfeleink közt sincs két egyforma és amikor több mint 1.500 ügyféllel dolgozunk, akkor nincs ahogy, rutinról beszéljünk.”

Mit jelent számodra a Bertis?

„Őszintén mondom ez a második családom! Remélem, hogy még sokáig részese lehetek ennek a csapatnak. Ugyanakkor hiszek a termékeink minőségében, a munkánk eredményességében miáltal egy szép jövőt biztosítunk gyermekeink számára. Szakmailag, mint aki a kezdetektől itt van, örvendek, hogy egy erős márka és egy stabil cégcsoport létrehozásának részese vagyok. Közös elhivatottságunknak és értékrendünknek köszönhető hogy 20 éve itt vagyok és jól érzem magam.“

Minden jót és még sok sikeres évet kívánunk Ferencnek és ezúton is szeretnénk megköszönni értékes munkáját és elhivatottságát a Bertis iránt!