A beszerzés az alapja minden Bertises terméknek!

Minden Bertis-es termék története, a Székely szalámitól a Sajtos kolbászig, a friss hússal kezdődik. Minden készítmény története különböző. Minden egyes ízletes termék mögött egy recept áll, amelyet munkatársaink teljes odaadással alkottak. De egészen a termelési folyamatig a hús a legfontosabb, és célunk a lehető leghatékonyabbá tenni ennek beszerzését! Máthé Géza a fő emberünk a beszerzési szektorban. Ő szervezi és irányítja ezt az osztályt, amely nélkül termelésünk nem működhetne, és a termékek nem jutnának el az üzletek polcaiig. "Beszerzés" - ez a szakterület neve, de hogy pontosan mit is jelent a munkája, azt a következőkben megtudhatjuk Máthé Gézától.

A minőségi hús hatékony áron egyértelműen kihívást jelenthet!

Nyolc éve dolgozom a beszerzéssel, és amikor folyamatosan tárgyalásokkal foglalkozik az ember, és célja, hogy minőségi termékeket szerezzen be kedvező árakon, higgyék el, hogy ez kihívás! Miért mondom ezt? Mivel mindig harcolnunk kell a minőségi húsért, hogy megfelelő és előnyös áron tudjuk beszerezni, úgy hogy az a lehető legkevésbé befolyásolja termékeink végső árát. Tisztában vagyunk azzal, hogy a termékek árai közvetlenül befolyásolják ügyfeleinket, és célunk az, hogy megvédjük őket az áringadozástól! A minőségi húsvásárlás a Bertis termékek alapja! Munkám során, amely egy egész kereskedelmi folyamat kezdete, a folyamatosság a legfontosabb, mert ügyfeleink számára fontos, hogy minden nap megtalálják termékeinket az üzletek polcain. Ez nem könnyű, különösen ma, amikor az árak annyira változékonyak. A fagyasztott áruk beszerzésével foglalkozom az esetek nagy részében, de segítek a friss hús beszerzésében is. Körülbelül háromszáz fagyasztott termékünk van, amelyeket külön le kell beszélni a beszállítókkal, ami igen nagy kihívás. Hetente vásárolunk, ha alacsonyabbak az árak, akkor nagyobb mennyiséget vásárolunk, hogy a lehető leghosszabb ideig garantálni tudjuk a stabil eladási árat. Több beszállítóval is kapcsolatban állunk, ami azt jelenti, hogy árak szempontjából nem csak egy beszállítótól függünk. Egyébként, visszatérve a munkámhoz, én foglalkozom az árak ellenőrzésével, a kifizetésekkel, a fuvarok megszervezésével, vagyis minden autó, amelynek árui a Bertis-be érkeznek, jól meghatározott menetrenddel rendelkezik, és megpróbálom a kirakodás folyamatát a lehető legfolyékonyabbá tenni. Amikor megérkezett a szállítmány, az autót minél gyorsabban ki kell rakodni, elkerülve a rámpa hosszú távú elzáródását. Minden nap megpróbálom úgy elvégezni a munkámat, hogy mindenkinek jó legyen, bár talán nem mindig sikerül úgy, ahogy szeretném...

Apropó "siker", miért és hogyan kezdtél el dolgozni a Bertis-nél?

20 éve külföldről tértem haza (akkoriban ott dolgoztam) a téli ünnepekre, és itthon szerettem volna maradni. Megpróbáltam két munkahelyet is, de egyik se jött be.  A Bertis sofőrt keresett. Akkor mondtam magamnak, ha tetszik, maradok, és ha nem, akkor visszamegyek külföldre. Elkezdtem dolgozni és tetszett, mert be kell vallanom, ez nem egy hétköznapi munka volt. Minden nap beraktam az árut az autóba, amelyet kiszállítottam az üzletekbe, ahol a számlák szerint kipakoltam és átadtam az árut. Ez idő alatt rengeteg emberrel találkoztam, kapcsolatba kerültem különféle cégekkel. Ugyanakkor új hűtőház épült a Bertis-nél, és "jelölteket" kerestek a raktárba. Előrelépésnek tekintettem, ezért jelentkeztem az állásra, mondván, vállalom a raktár nyitását és zárását, valamint az áru átvételét. Lehetőségem volt egyre többet megtudni az ellátási folyamatról, az áru fogyásáról és a szükséges mennyiségekről. Apránként elkezdtem a beszerzéssel foglalkozni. Rengeteg támogatást kaptam próbálkozásaim során, így egyre nagyobb bátorságot kaptam a tárgyalásokhoz, és sikeresen teljesítettem az elvárásokat. Most, hogy visszagondolok, gyönyörű időszak volt, amikor együtt fejlődtem a Bertis-el. Az ellátási szolgáltatásunk egyre összetettebbé vált, ezért túl bonyolult lett egy ember számára. Így kezdődött a beszerzési részleg tevékenysége, ahová áthelyeztek.

Mit mondanál a 20 évvel ezelőtti énednek?

Gondolkodás nélkül mondhatnám magamnak, hogy 20 évvel ezelőtt jól döntöttem. Nehéz döntés volt, de nagyon jó döntés, és nem bántam meg semmit. Köszönet illeti kollégáimat, akik nagyon nyitottak és befogadóak voltak, könnyedén tudtam alkalmazkodni a követelményekhez. Rengeteg lehetőséget kaptam a fejlődésre és a tanulásra, valamint olyan szakmai képzésekre, amelyeken rengeteg tudást gyűjtöttem. Folyamatosan támogattak, biztattak, pártoltak és minden segítséget megkaptam, hogy előrejussak. Ha a jövőbe nézek, és azokra gondolok, akik most kezdik karrierjüket, három szót mondanék: kitartás, odaadás és elkötelezettség. Ha szívből lélekből próbálod csinálni és jó szándékkal végzed a munkád, akkor biztos meglesz az eredménye. Ha valahol, akkor itt elismerik az eredményeket!