Achiziția cărnii, este o piatră de temelie a produselor Bertis

| de Blogger | în categoria Reflector
mathe-geza

Povestea unui produs Bertis, indiferent ca am vorbi aici despre salamul secuiesc sau cârnații cu cașcaval, pornește întotdeauna - ca și în cazul tuturor poveștilor - de la un fact! Acesta pentru noi, înseamnă carnea proaspătă, care este totodată și baza rețetei. Toate produsele Bertis pe care le găsiți în magazinele noastre au fiecare, în felul lor o poveste aparte, căci fiecare produs (ca și noi, oamenii, de altfel!) este diferit. În spatele unui produs gustos stă o rețetă inventată și gândită „cu poftă“ și pricepere de oamenii noștri. Dar, până la procesul de producție propriu zis, carnea este cea mai importantă, și țelul nostru este ca achiziția acesteia să fie cât mai eficientă! Máthé Géza este omul nostru de bază de la sectorul de achiziție. El organizează și conduce acest serviciu, fără de care producția noastră nu ar putea funcționa și produsele nu ar ajunge în galantare. „Achiziție și Aprovizionare” - așa se numește domeniul său, dar ce înseamnă mai exact munca lui, aflăm în cele ce urmează chiar de la domnul Géza.

Carnea de calitate la preț eficient, poate fi clar o provocare!

Lucrez la Aprovizionare de opt ani și atunci când ai de-a face continuu cu negocieri iar țelul tău este competența, credeți-mă că este o provocare! De ce spun asta? Pentru că trebuie mereu să ne zbatem pentru o carne calitativă la un preț adecvat și avantajos, care să afecteze cât mai puțin prețul final al produselor noastre. Suntem conștienți că organizarea și stabilirea prețurilor îi influențează direct pe clienții noștri, iar scopul nostru este să îi protejăm! Achiziția cărnii, este o piatră de temelie a produselor Bertis! Și în munca mea, care dă tonul unui întreg proces comercial, continuitatea este cheia, pentru că trebuie să asigurăm clienții noștri marfă disponibilă în fiecare zi la un preț bun. Acest fapt nu este ușor, mai ales astăzi când prețurile sunt atât de variabile. În majoritatea cazurilor achiziționez produse congelate, dar uneori și carne proaspătă pentru producție. Avem aproximativ trei sute de produse congelate, care trebuie negociate cu fiecare furnizor separat, așadar înțelegeți de ce vorbesc despre provocare! Achizițiile se fac săptămânal, pentru a menține produsele proaspete. Dacă prețurile sunt mai mici, achiziționăm o cantitate mai mare de carne, astfel că ne bucurăm să putem garanta la vânzare un preț stabil pe o perioadă mai cât lungă. De asemene, avem contacte cu mai mulți furnizori, asta însemnând că nu suntem dependenți doar de o singură companie în ceea ce privește prețurile. În rest, revenind la munca mea, mă ocup mai departe de analize, de plăți, de organizarea recepțiilor de marfă, adică într-un limbaj normal:  fiecare mașină cu marfă ce sosește la Bertis are un program bine definit, încercând să facem procesul de primire și descărcare cât mai fluid. Când transportul a sosit, mașina se descarcă imediat, evitând blocarea la rampă pe termen lung. În fiecare zi încerc să-mi rezolv treaba în așa fel încât să fie bine pentru toți, deși poate că nu întotdeauna reușesc cum mi-aș dori…

Apropos „reușite”, spune-ne de ce și cum ai ajuns să lucrezi la Bertis?

Acum 20 de ani m-am întors acasă din străinătate (acolo lucram pe vremea aceea) pentru sărbătorile de iarnă și mi-am dorit să mă restabilesc aici. Am încercat două joburi, dar din păcate nu mi-au plăcut. La Bertis se căuta un șofer. Mi-am spus atunci că dacă îmi va plăcea voi rămâne și, dacă nu, mă voi întoarce în străinătate. Am început și mi-a plăcut pentru că, trebuie să recunosc, nu a fost un loc de muncă obișnuit. Încărcam zi de zi mașina cu produsele Bertis, pe care trebuia să le livrez la magazine, unde descărcam și predam marfa conform facturilor. În tot acest timp am cunoscut foarte mulți oameni și am intrat în contact cu diverse firme. Paralel la noi s-a construit un nou depozit frigorific și se căutau „candidați” pentru munca în depozit. Am considerat că este un pas în față, așa că am aplicat pentru post, spunând solemn că îmi asum deschiderea și închiderea depozitului, precum și primirea mărfii. Am avut ocazia să învăț tot mai mult despre procesul de aprovizionare, despre consum și cantități necesare. Timid, am început să aprovizionez chiar și câteva produse pentru depozit. Conducerea m-a sprijinit în încercările mele, și așa am ajuns să am tot mai mult curaj pentru negocieri și să am totodată succes pe achiziții. Acum când mă gândesc în urmă, a fost o perioadă frumoasă în care eu am evoluat și între timp Bertis a crescut și mai mult, iar serviciul nostru de aprovizionarea a devenit din ce în ce mai complex. Mult prea complex pentru un singur om de la depozit.  Astfel a început activitatea departamentului de achiziții, unde eu am fost transferat.

Între trecut și viitor, ce poți să-ți spui ție însuți despre activitatea ta la Bertis?

Mi-aș spune fără să gândesc, că acum 20 de ani am luat o decizie bună. A fost o decizie dificilă, dar a fost una foarte bună și nu regret nimic. Datorită colegilor mei, care au fost foarte deschiși și implicit mediului de lucru, m-am putut adapta cu ușurință la cerințe. Recunosc că am primit o mulțime de oportunități de a mă dezvolta și a învăța, precum și cursuri de formare profesională în care am adunat multe cunoștințe. Din partea firmei noastre Bertis am primit mult sprijin pentru a mă putea dezvolta. Dacă mă uit în viitor și mă gândesc la cei care vin ca noi angajați, aș spune trei cuvinte: perseverență, dăruire și angajament. De fapt, cine își face treaba din inimă și are intenții bune, cu siguranță va avea rezultate, iar rezultatele vor fi recunoscute.

Comentarii

Nu sunt comentarii.

    Comentariul Dvs.

    Istoric