Mi vagyunk a Bertis - Ferenc és László

| de Blogger | în categoria Reflector


“Dacă adăugăm și dragoste la rețetă, produsul va fi întotdeauna bun!”

Dacă luna trecută vă prezentam doi dintre colegii noștri de la Bertikris din cadrul secției de dezosare, luna aceasta continuăm pe linia procesului de producție și, cu mândrie, vă prezentăm doi colegi de la secția de preparare. Secția de preparare este locul unde rețetele noastre pentru mezeluri prind viața. Aici carnea proaspată face cunoștință cu condimentele pline de caracter și, nu în ultimul rând, cu măiestria și dăruința oamenilor noștri! În malaxoare uriașe și cu tehnică modernă, ingredientele se amestecă cu atenție și în concordanță cu rețetele noastre tradiționale, conferind produselor noastre gustul original de Bertis. Vă prezentăm secția de preparare alături de Oláh Laszló și Szőcs Ferenc, șefii de tură din cadrul secției!

Așadar, cine sunt protagoniștii noștri?
László: Eu sunt în cadrul companiei de 10 ani și trebuie să recunosc că personal m-am dezvoltat profesional foarte mult în acest timp. Mi-am dorit mereu să fac parte dintr-o echipă serioasă! Auzisem multe despre Bertis, știam că este o companie de încredere, așa că am aplicat și așa mi-am început cariera. Când am venit aici, nu aveam experiență în această profesie și a trebuit să iau totul de la capăt. Am trecut prin mai multe etape și am învățat pas cu pas secretele acestei meserii frumoase. Cu câțiva ani în urmă am devenit șef de echipă, apoi șef de tură.
Ferenc: Despre mine... am absolvit școala la Sibiu în '89 și am început la abator în '91! La Bertis m-am angajat în august 2003, sediul nostru era pe atunci în strada Câmpului, unde locul era destul de mic! În același timp îmi aduc aminte cu plăcere de acele timpuri, pentru că am format o echipă solidă. Am fost mai puțini, dar am muncit intens, iar acest lucru s-a văzut în dezvoltarea companiei. Bineînțeles, să lucrezi cu oameni ca Paci și Tibor este senzațional. Deci în concluzie despre mine, asta e tot ce știu să fac: să conduc o mașină și să fac mezeluri gustoase, și altceva nu mă interesează!

Cum arată o zi în secția de preparare?
László: În câteva cuvinte ar fi: dimineața primim comanda, pregătim ingredientele și ne apucăm să facem produsele! Legat de programul de lucru, acesta este până la ora 15:00 pentru prima tură, iar de la ora 15:00 a doua tură preia producția până la ora 12 noaptea. Cel mai mult mie îmi place când facem asortarea ingredientelor și a cărnii, când le pregătim pentru tocare, când selectăm materiile prime și le pregătim conform rețetei. Este primul și cel mai important lucru, selecția în funcție de rețetă și felul produsului după care urmează producția în sine și controlul procesului de lucru. Dar atentie, puțină dragoste lângă toate acestea este necesară, căci dacă este făcut cu drag, produsul va fi întotdeauna gustos.
Ferenc: Pentru mine fiecare zi aduce ceva nou. Încercăm să fim atenți și să nu facem greșeli, pentru că la sfârșitul zilei de lucru este întotdeauna o satisfacție să faci mezeluri de calitate! Referitor la procesul de muncă și alegerea ingredientelor, menționez că avem un standard foarte ridicat și folosim în producția noastră materie primă din spată de carne de porc și slănină pură. Baza începe întotdeauna cu materia primă și aceasta necesită atenție și calitate. La treaba cu inima și cu sufletul în muncă acced și eu, căci întotdeauna e bună... este ca o regulă nescrisă, că orice faci trebuie să fii atent și trebuie să pui un pic din toate!

Iar la final, concluzile?
Ferenc: Nu ne temem de provocări, de aceea suntem aici! Iar despre produsele noastre, nu există întrebarea: „cui i-aș recomanda?” căci recomand tuturor! De aceea am crescut producția... căci avem o cerere mare pentru produsele noastre de calitate. Înseamnă că oamenilor le place!
László: Pentru mine produsele Bertis-Bertikris sunt cele mai bune și nu cred că pot exista mai bune! Și asta spune cineva care chiar le face, deci știu ce spun! Și cum să nu fie bune, când lucrăm cu entuziasm și într-o stare de spirit bună, când colegilor le place ceea ce fac și ca atare s-au format chiar și multe prietenii aici, în cadrul companiei! Bineînțeles că mai sunt și „curbe” precum în viață, dar ne motivăm reciproc și găsim soluții! Toate aceste adevăruri fac parte și ele din rețeta de succes a gustului nostru!

Comentarii

Nu sunt comentarii.

    Comentariul Dvs.

    Istoric