Berszány Tibor a primit Ordinul de merit al Republicii Ungare.

| de Blogger | în categoria Informativ

Berszány Tibor , fondator și director general al Grupului Bertis și al Bertis Hungary a primit Ordinul de merit al Republicii Ungare. Sulyok Tamás, președintele Ungariei, i-a acordat ordinul de merit al antreprenorului, și i-a fost înmânată distincția de către consulul general Tóth László. În discursul său, consulul general Tóth László a subliniat că evenimentul este evidențiat de faptul că Ungaria, națiunea maghiară, recunoaște o realizare remarcabilă în Ținutul Secuiesc. După cum a subliniat, Berszány Tibor este atât o persoană de succes care și-a construit afacerea cu o diligență exemplară, oferind locuri de muncă pentru aproximativ 1.500 de persoane și contribuind la securitatea existențială a aceluiași număr de familii, cât și un mecena care este un pilon al inițiativelor care sprijină educația, persoanele aflate în situații dificile și cultura.

IMG_6390

Consulul general, citându-l pe vicepremierul Ungariei Semjén Zsolt, a folosit o analogie potrivită pentru a ilustra rolul și importanța lui Berszány Tibor pentru națiunea maghiară: "Națiunea poate fi comparată cu un scaun cu trei picioare: un picior este reprezentat de maghiarii din Ungaria, celălalt picior este reprezentat de maghiarii care trăiesc în străinătate, în Bazinul Carpatic, inclusiv maghiarii din Ținutul Secuiesc, iar al treilea picior este reprezentat de maghiarii din diaspora - mulțimea maghiarilor care trăiesc în întreaga lume. Și obișnuia să spună că dacă unul dintre aceste picioare se rupe, atunci acest scaun se va răsturna, națiunea se va prăbuși și nu va mai fi la fel ca înainte. Cred că fiecare realizare pe care o onorăm - precum cea a lui Berszány Tibor- este un cui în acest scaun, iar dacă acest cui nu ar exista, scaunul nu s-ar răsturna, însă nu ar fi la fel de stabil și de puternic."

IMG_6473 copy

Berszány Tibor și-a exprimat recunoștința față de toți cei care au contribuit la realizările lui și a mediului în care își desfășoară activitatea, față de familia sa, față de colegii care lucrează cu el, contribuind astfel la îndeplinirea obiectivelor comune. El a subliniat că, fără expertiza, angajamentul și entuziasmul lor, Grupul Bertis nu ar fi putut să se dezvolte atât de dinamic și cu succes. "Recunoașterea pe care o primesc acum mă încurajează să rămân devotat continuării creării de produse de calitate și de valoare, nu doar pentru afacerea, ci și pentru comunitatea mea și pentru următoarele generații", a declarat Berszány Tibor.

IMG_6555

Istoric