Amintiri de suflet din 2021

| de Blogger | în categoria Evenimente

Poveștile de iarnă sunt mereu cele mai frumoase povești... căci ele adună bunătate și gânduri frumoase și mereu în aceste povești se termină totul cu bine. Oamenii devin mai deschiși și mai calzi! Faptele lor îi bucură pe alții cu bunăvoință și dăruință și luna decembrie devine, nu numai cum se spune „luna cadourilor”, dar și luna gesturilor frumoase.

Anul 2021, din păcate, a fost din nou dominat de problema de sănătate globală care, fără ca noi să mai putem interveni cu ceva, ne schimbă și ne planifică altfel viața. Vrem – nu vrem, trebuie să acceptăm că trăim timpuri cel puțin ciudate și că situația, pe care o depășim cu toții, ne dictează mai nou ritmul. Cu toate acestea, noi – cei de la Bertis, nu vrem să ne schimbăm felul de-a fi și de-a gândi și ne străduim mai departe să fim prezenți acolo unde voi, clienții noștri aveți nevoie! Și acest lucru, știm, nu trebuie să se întâmple numai în magazinele și locațiile noastre, căci pentru noi implicarea socială, orașul nostru și zona în care trăim sunt la fel de importante ca dăruirea cu care preparăm produsele noastre. De aceea, în condiții oarecum adaptate, am încercat și anul acesta să participăm afectiv, dar și efectiv, la diverse acțiuni sociale, pe care cu mare drag le-am susținut. Poate că ne-am fi dorit mai multe și am fi vrut să fim și mai activi... Acum și astăzi suntem aici, în luna lui Decembrie și dorim, alături de voi, să ne aducem aminte cu bucurie de câteva dintre momentele 2021 la care suntem mândri că am participat!

Așadar, la început pe zăpadă și pe schiuri, în luna martie a acestui an am participat alături de alți sponsori la susținerea micilor schiori din orașul nostru, copii care ne reprezintă mereu cu curaj în „lupta lor pe schiuri”! Micii schiori ai echipei Sport-All Ski Racing din Sfântu Gheorghe și-au dovedit îndemânarea în două locații, și anume pentru Cupa Rossignol organizată la Predeal și Cupa Szereda organizată la Băile Harghita.

ski

Două luni mai târziu, pe 29 mai, ne-am bucurat să fim de data aceasta la Lisnău alături de două doamne deosebite, Aranka Prázsmári de la Biserica Reformată din Lisnău, precum și pastorul Adél Gál, care au avut o idee nemaipomenită organizând un eveniment de Ziua Copilului la Lisnău. Copiii s-au bucurat imens de surprizele organizate, iar pentru noi a fost o mândrie să susținem încă o dată o idee curajoasă.

Au urmat mai apoi o serie de evenimente culturale, care au ținut capul de afiș în vara 2021, de data aceasta ceva mai liniștită din toate punctele de vedere. Deoarece considerăm mereu cultura și educația, două coordonate extrem de importante în societatea covăsneană, am răspuns imediat pozitiv la participarea ca sponsor, la „Zilele Kőrösi Csoma Sándor“ organizate la Chiuruș.

Aceeași responsabilitate socială am simțit-o și pentru „Săptămâna evanghelizării copiilor” ce a fost organizată în Sfântu Gheorghe pentru marcarea „Anului familiei”,  de însuși Papa Franziscus!

În luna iulie am fost alături și de elevii Liceului Economic Áron Berde care și-au susținut examenele profesionale înainte de absolvire. Toate acestea s-au întâmplat în fața profesorilor lor și a invitaților companiilor care susțin școala, astfel că elevii clasei cu profil bucătar-ospătar au gătit un meniu din ingredientele proaspete oferite direct din producția Bertis, iar chelnerii l-au servit instructorilor, susținătorilor și invitaților. A fost o mare bucurie pentru noi să admiram priceperea și fantezia, cu care tinerii bucătari au impresionat publicul, de asemenea dedicarea viitorilor ospătari.

Tot anul acesta, ne-am făcut bagajele în viteză și am plecat în tabăra. Mai bine zis, nu noi efectiv, ci am trimis un pachet consistent copiilor din tabăra de la Veresvíz, organizată de Parohia Reformată din Surcea, sub motto-ul „Familia este fundamentul societății”! Mai târziu, în septembrie am schimbat nu numai peisajul, dar și tabăra, participând cu mare drag la formarea bobocilor din „Tabăra Bobocilor” din cadrul Universității Sapienția, de la Miercurea Ciuc.

O altă experiență specială pentru noi a fost organizarea celei mai mari și inedite producții de muzică live din Transilvania, versiunea secuiască a operei-rock „István, a király”, care sa desfășurat chiar la noi în Sfântu Gheorghe. Unicitatea și excelența producției a fost chiar aspectul exclusiv secuiesc, toți actorii și creatorii fiind transilvăneni iar ideea a pornit chiar de la artiștii noștri locali. Ne-am bucurat tare să susținem alături și de alți parteneri această idee originală...

Iar la final, ne întoarcem din nou la sport, căci aici mai avem câteva amintiri foarte frumoase, pe care special le-am lăsat pentru sfârșitul poveștii noastre: este vorba despre a XI-a ediție a Cupei Sprint Înot, organizată de către Asociația Club Sportiv Ciprian Sfântu Gheorghe la bazinul olimpic de 50 metri al bazei sportive Sepsi Rekreativ din orașul nostru, care pe bună dreptate a fost o mare reușită!

20210705230223

După care din apă am sărit direct în șa alături de tinerii călăreți și animalele lor minunate  fiind aproape de ei la Campionatul Regional de Sărituri peste obstacole, Cupa Regională a Ținutului Secuiesc! Totodată am fost foarte mândrii să contribuim la educarea viitoarei generații de călăreți și să punem și noi umărul la susținerea sportului ecvestru din regiunea noastră.

img_2473 (1)

Luna septembrie a adus în orașul nostru pentru trei zile sportivi de peste tot, dornici de a participa la un eveniment, care devine din ce în ce mai clar o emblemă pentru Sfântu Gheorghe, atunci când vorbim despre sport. Ediția cu numărul 14 a Zilelor sportive de la noi din Sfântu Gheorghe a fost un succes și o dovadă a participării în comun la implicarea socială, pe care o considerăm atât de importantă.

sport2

Pentru noi, aceste participări ne dau posibilitatea să vă demonstrăm mereu că suntem alături de voi și în altfel de momente, că vă respectăm dăruința cu care vă păstrați hobbyurile, caracterul cu care vă luptați să fiți mai buni și tăria pe care o demonstrați atunci când sportul este țelul vostru. Vă mulțumim pentru aceste amintiri din 2021, amintiri care vor rămâne mereu în albumul nostru de familie Bertis!

Comentarii

Nu sunt comentarii.

    Comentariul Dvs.

    Istoric