După 20 de ani, munca devine un stil de viață!

| de Blogger | în categoria Reflector
kovásch-lászló

La Bertis sărbătoarea continuă, căci anul acesta sunt mai mulți dintre cei care, acum 20 de ani, au pus umărul la consolidarea companiei noastre! Așa cum am susținut mereu, la Bertis oamenii sunt cei care fac posibil succesul. Iar pentru că oamenii noștri ne sunt importanți vă invităm și în această lună să-i descoperiți în rubrica noastră: „20 de ani la Bertis“.

Kovásch Laszló conduce și manageriază magazinele Bertis Gold 10 (zona fostului hotel Bodoc) și Bertis 11, deschis pe Bd. Grigore Bălan nr. 17. Kovásch Laci este un om extrem de balansat, cu zâmbetul mereu pe buze și face parte și el dintre „pionierii” Bertis-ului. L-am vizitat pe Laci chiar în elementul lui, la magazinul Bertis 10, unde – printre rafturile pline de produse – l-am provocat la un exercițiu de memorie: acum și atunci, când a început totul!

Așadar, cum este Laci, să te uiți în spate după atâția ani jucând pentru aceeași echipă?

„Adevărul este că, pentru mine e o reușită totală! – începe să ne povestească Kovásch Laci, ușor emoționat – și, dacă mă gândesc la cei 20 de ani, simt un fel de uimire amestecată cu mândrie. E o bucată de viață în care, dacă stai în același loc, lucrurile capătă și o altă însemnătate. Totul devine mai mult decât un loc de muncă, pentru că în acest timp, pe lângă muncă și realizări, îți descoperi colegii și te descoperi pe tine! Când lucrezi în același loc atâția ani, treci prin foarte multe și înveți mereu ceva nou. Învățăturile se adună și se pun una peste alta precum cărămizile unei case! În același timp locul de muncă capătă un gust familiar și își pune amprenta asupra ta într-un stil de viață. Trebuie aici să o spun clar căci așa și este: pentru mine Bertis se împletește cu „viața“ căci aici mi-am construit și propria familie și aici mi-am cunoscut prietenii! Iar asta îmi place și astăzi și îmi doresc să mai dureze 20 de ani înainte, căci nu aș schimba nimic și tot aici vreau să rămân!“

Când am vorbit despre „echipă“ am făcut o remarcă directă la Laci, căci pe lângă dăruirea sa pentru muncă, poate puțini știu, că el este cel care se ocupă de echipa de minifotbal „Bertis“, cu sprijinul financiar al domnului Tibor Berszány!

Așa că de data aceasta vorbim despre tactici, căci suntem în continuare curioși, care a fost tactica ta în acești 20 de ani la locul de muncă? Cum ai reușit să ajungi de la manipulator de marfă managerul celor două magazine?

„Apropos de fotbal și tactică, să știți că momentan stau destul de prost. Din cauza pandemiei cred că nu am mai lovit de un an de zile mingea pe un teren – ne spune Laci mai departe – cât despre Bertis și cei 20 de ani aici nu cred că aș putea să vorbesc despre o tactică anume! Lucrurile au evoluat foarte mult și eu o dată cu ele. Eram la început o mână de oameni și totul făceam manual, iar astăzi compania noastră are foarte multe sectoare și activități! Dacă este totuși să mă gândesc la ceva anume, poate că este de fapt foarte simplu: pe de-o parte la Bertis am găsit mereu un sprijin, iar pe altă parte eu am rămas același om, ca deschidere dar și ca bucurie! Îmi place mult ce fac și atunci încerc mereu să arăt acest lucru! Am început ca manipulator de marfă, așa este, am continuat la depozit o bună bucată de timp și de aproape 5 ani mă ocup de magazine (de 2 ani și de Bertis 11). Întotdeauna am vrut să fiu consecvent și poate că evoluția a venit ca și o normalitate. Sau poate că trebuie să fi în locul potrivit la momentul potrivit?!“ Clienții Bertis vin în magazinele noastre și își doresc produse de calitate, diversitate și o servire promptă. Să intri ca și client în magazin este una, dar să conduci un magazin este cu totul altceva.

Așa că, spune-ne Laci, ce înseamnă de fapt un magazin pentru clienți din punctul tău de vedere, cel care cunoaște fiecare colțișor din magazinele „tale“?

„Aș spune că acesta reprezintă un fel de identificare pentru mulți dintre clienții noștri. Înseamnă un pic de acasă, de rutină zilnică și este pentru mulți alții o necesitate! De aceea munca noastră în magazine, și mă refer aici la toată echipa de vânzătoare din magazine, se bazează cel mai mult pe comunicare. În primul rând este vorba despre comunicarea între noi ca și echipă și cred că aici am ajuns împreună la un punct de succes, căci totul funcționează foarte calm și pozitiv. Aici vreau sa le mulțumesc fetelor pentru angajamentul lor! Iar în al doilea rând, dacă noi între noi știm să comunicăm, atunci această stare o transmitem și clienților noștri. Așa cum spuneam, bucuria pentru locul de muncă se transmite mai departe și clienții noștri simt acest lucru. Cred cu tărie că noi, personalul de la magazinele 10 și 11, am reușit să transmitem această stare de spirit clienților noștri și asta ne aduce tuturor o mare mulțumire!“

După cuvintele lui Laci am putea să concluzionăm că el s-a transformat în cei 20 de ani din „jucător” într-un „antrenor”! Așa că îi mulțumim pentru activitatea lui la Bertis și îi dorim cât mai multe succese alături de echipă!

Comentarii

Nu sunt comentarii.

    Comentariul Dvs.

    Istoric