Mi vagyunk a Bertis - Ferenc és László

| szerző: Blogger | Reflektorfényben kategóriában


"Ha szeretetet adunk a recepthez, akkor a termék mindig jó lesz!"

Ha a múlt hónapban bemutattuk Önöknek a Bertikris két kollégáját a csontozó részlegből, ebben a hónapban folytatjuk a gyártási folyamatot, és büszkén mutatjuk be az előkészítő részlegen dolgozó két kollégánkat. Az előkészítő részleg az a hely, ahol a felvágottak receptjei életre kelnek. Itt találkozik a friss hús a karakteres fűszerekkel, és nem utolsósorban az embereink szakértelmével és elkötelezettségével! Hatalmas keverőgépekben és modern technológiával, a hagyományos receptjeink szerint gondosan keverjük össze az összetevőket, így termékeink a Bertis eredeti ízét kapják. Bemutatjuk Oláh Lászlót és Szőcs Ferencet, a részleg műszakvezetőivel!

Kik tehát a főszereplőink?
László: 10 éve vagyok a cégnél, és be kell vallanom, hogy ez idő alatt személyesen és szakmailag is sokat fejlődtem. Mindig is egy komoly csapat tagja akartam lenni! Sokat hallottam a Bertisről, tudtam, hogy megbízható cég, ezért jelentkeztem és így kezdődött a karrierem. Amikor idejöttem, nem volt tapasztalatom ebben a szakmában, és mindent elölről kellett kezdenem. Több szakaszon mentem keresztül, és lépésről lépésre megtanultam ennek a gyönyörű szakmának a titkait. Néhány évvel ezelőtt csoportvezető, majd műszakvezető lettem.
Ferenc: Rólam... 89-ben végeztem az iskolát Nagyszebenben és 91-ben kezdtem a vágóhídon! 2003 augusztusában csatlakoztam a Bertishez, akkoriban a Mező utcában volt a telephelyünk, ami elég kicsi volt! Ugyanakkor örömmel emlékszem vissza azokra az időkre, mert egy szilárd csapatot alkottunk. Kevesen voltunk, de keményen dolgoztunk, és ez meg is látszott a vállalat fejlődésén. Természetesen szenzációs olyan emberekkel dolgozni, mint Paci és Tibor. Összefoglalva, ez minden, amihez értek: autót vezetni és finom hentesárukat készíteni, semmi más nem érdekel!

Hogyan néz ki egy nap az előkészítő osztályon? László: Néhány szóban: reggel megkapjuk a rendelést, előkészítjük a hozzávalókat és elkezdjük a termékek elkészítését! Az első műszak munkaideje 15:00 óráig tart, 15:00 órától pedig a második műszak veszi át a termelést éjjel 12:00 óráig. Én azt szeretem a legjobban, amikor a hozzávalókat és a húsokat összepárosítjuk, előkészítjük a daráláshoz, kiválasztjuk az alapanyagokat és a recept szerint elkészítjük. Ez az első és legfontosabb dolog, a kiválasztás a recept és a termék fajtája szerint történik, majd maga a gyártás és a munkafolyamat ellenőrzése következik. De természetesen, mindezek mellett egy kis szeretetre is szükség van, mert ha szeretettel készül, a termék mindig finom lesz.
Ferenc: Számomra minden nap hoz valami újat. Igyekszünk óvatosak lenni és nem hibázni, mert a munkanap végén mindig elégedettséggel tölt el, ha minőségi hentesterméket készíthetünk! Ami a munkafolyamatot és az alapanyagok kiválasztását illeti, szeretném megemlíteni, hogy nagyon magas színvonalat tartunk, és a gyártás során sertéslapockából és tiszta szalonnából származó nyersanyagot használunk. Az alap mindig a nyersanyaggal kezdődik, és ez gondosságot és minőséget igényel. Egyetértek azzal, hogy amit csinálsz azt csináld szívvel-lélekkel, mert annak mindig meglesz az eredménye... ez olyan, mint egy íratlan szabály, hogy bármit is csinálsz, odafigyeléssel csináld és adj bele mindent!

És végül a következtetések?
Ferenc: Nem félünk a kihívásoktól, ezért vagyunk itt! A termékeinkkel kapcsolatban pedig nem kérdés, hogy "kinek ajánlanám őket?" mert mindenkinek ajánlom! Ezért növeltük a termelést... mert minőségi termékeink iránt nagy a kereslet. Ez azt jelenti, hogy az embereknek tetszik!
László: Számomra a Bertis-Bertikris termékek a legjobbak és nem hiszem, hogy lehetne ennél jobb és ezt olyasvalaki mondja, aki tényleg készíti őket, szóval tudom, mit beszélek! Hogyne lennének jók, ha lelkesen és jó hangulatban dolgozunk, ha a kollégák szeretik, amit csinálunk, és így sok barátság is kialakult itt a cégnél! Persze vannak "kanyarok", mint az életben, de motiváljuk egymást és megoldásokat találunk! Mindezek az igazságok is részei a siker receptjének!

Hozzászólások

Nincsenek hozzászólások.

    Az Ön hozzászólása

    Előzmények